+45 96 67 09 00

Når ferietid er familietid

Familien er i fokus, når I holder ferie. I nyder at tilbringe kvalitetstid sammen, og når I er sammen, behøver der ikke være fart over feltet hele tiden. I nyder at lege sammen, snakke, hygge i sommerhuset og tage på små udflugter i lokalområdet.

I har pakket bilen med madvarer og alt det andet, I skal bruge i ferien. I har også husket spillene til de hyggelige aftener omkring bordet. I er på vej til sommerhuset, der skal være jeres hjem i ferien. Nu skal I endelig slappe af og være sammen som familie. Oplevelser og aktiviteter i ferien behøver ikke koste meget, og i vores ferieguide får I en nem og overskuelig oversigt over, hvad I kan opleve sammen i ferien på Nordvestkysten. Oplevelser, som enten er gratis eller ikke kræver et skyhøjt feriebudget.

Fælles oplevelser i naturen

Snobrød over bål er altid populært

Naturen på Nordjyllands vestkyst indbyder til gå- og cykelture. Der er mange afmærkede ruter, som fører jer gennem smuk natur. Tag madpakken med og hold en hvilepause, mens I nyder fuglesang og den friske luft. I kan finde de lokale cykel- og vandreruter, der er i jeres ferieområde på internettet eller I kan spørge på det lokale turistkontor, hvor I får personlig vejledning og kan få en brochure over ruterne med. I kan også følge en del af de større vandreruter, fx Nordsøstien, som er afmærket med blå skilte. Hele ruten er ca. 5.000 km lang og går igennem syv lande, så husk at dreje af stien i tide, så I kan nå at komme hjem inden aftensmaden.

Vil I vide mere om naturen omkring jer, så kan I deltage i en af de mange guidede ture som Naturstyrelsen arrangerer. Her fortæller en naturvejleder om de planter og dyr, I kan finde i naturen, hvor I holder ferie. I kan fx komme på aftentur, hvor I kan høre krondyrenes brøl eller tage med på en tur om natten, hvor I leder efter nattergalen. I Blokhus Klitplantage er der snobrødstur, i skolernes sommerferie. Og her kan selv de allermindste i familien være med på turen. De fleste af disse arrangementer er gratis. På www.naturstyrelsen.dk er der en kalender på forside, hvor I kan finde samtlige arrangementer. I kan søge efter arrangementer i lige netop det område, hvor I er og på det tidspunkt, hvor I holder ferie.

Geocaching - Skattejagt i naturenGeocaching foregår i naturen hvor I skal finde caches

Geocaching er den moderne form for skattejagt, og det er en sjov måde at gå på opdagelse i naturen på og udforske det område, I bor i. Geocaching fører jer ud på eventyr og ofte vil I komme steder hen, I ellers aldrig ville havet oplevet. For at finde skattene, de såkaldte caches, skal I bruge en GPS, det kan enten være den fra bilen, på smartphonen eller en håndholdt GPS. Koordinaterne på en cache og en beskrivelse af stedet finder I på geocaching.com. Cachen I skal finde er en lille vandtæt beholder, det kan fx være en plastikbøtte eller en æske. I beholderen er der en logbog, hvor I skal skrive dato, jeres geocachingnavn. Alle cacher har desuden en online logbog, hvor I kan skrive lidt om, hvordan I fandt cachen. I cachen er der en ting, fx små figurer eller legetøj. Ideen er, at I tager en ting med og erstatter den med en anden ting, som den næste skattejæger kan tage med. Det er vigtigt, at I efterlader cachen på samme sted, som I fandt den. Hvis I bliver bidt af at jage caches, er der masser af dem gemt på Nordjyllands vestkyst. Spørg eventuelt på det lokale turistkontor for at få mere at vide.

Kæmpe legeplads hele åretBørnefamilien nyder en dag på stranden

Naturen byder på et eldorado af muligheder for jer som familie hele året rundt. Især stranden er en fast del af ferien, specielt om sommeren, hvor det meste af dagen ofte tilbringes på stranden med solbadning og svømmeture. Mindre børn elsker at lege med sand og vand og de lidt større børn kan få mange timer til at gå med at lege i vandkanten og løbe rundt i klitterne. Stranden er også en fin legeplads resten af året, hvor vejret er køligere og vinden kan være barsk. I kan, uanset årstid, altid have det sjovt med fange- og gemmelege i klitterne. Når klitterne er dækket af sne om vinteren, er de sjove at kælke på. Hvis I ikke har fået kælken med på ferie, så kan en plasticpose også bruges.

Spil og lege på standenEn håndfuld blåmuslinger

Har I brug for en pause mellem solbadning og leg, så kan I hygge jer med at spille spil i sandet. Det er nemt at tegne et Kryds og Bolle spil i sandet og I kan bruge små sten og skalle som brikker. Hvis I spille Kalaha skal I bare grave små fordybninger i sandet og finde en masse små sten. I kan også tegne en cirkel i sandet og se om I kan ramme den, når I kaster med sten eller skaller. Tegn eventuelt flere store og små cirkler, med hver deres pointværdi. Tæl pointene sammen og se, hvem i familien, der har vundet. En nem og sjov leg på stranden er ’Hvem ser først’. Det eneste legen kræver, er åbne øjne og opmærksomhed, og selv de mindste i familien kan være med. I skiftes til at finde på noget, fx hvem ser først et grønt badedyr? hvem ser først en sort hund? hvem ser først en stribet parasol?

Kreativitet og hygge med børneneForældre og børn i strandkanten

Hele året rundt kan I finde ting på stranden, som I kan være kreative med i sommerhuset. I kan finde hulsten, drivtømmer og muslingeskaller og sætte den på en kraftig snor. Det er både dekorativ og et fint ferieminde. Mange børn synes, at det er sjovt at male på sten og skaller. I skal blot bruge nogle pensler og lidt billig akrylmaling eller kraftige tusser. I kan finde inspiration til motiver på internettet. Kun fantasien sætter grænser. Hvis I har en limpistol, kan I lime små og store sten sammen og lave mennesker og fantasidyr, som I maler øjne på.

Familie med drage på stranden

De brede sandstrande langs den nordjyske vestkyst er optimale til at flyve med drage. Det behøver ikke være dyre drager, de mere budgetvenlige drager fra det lokale supermarked kan også give mange timers underholdning i ferien. I kan også bygge jeres egen drage, hvilket er et spændende familieprojekt, som kun kræver tålmodighed, plastikposer, snor, tape og tynde pinde. I kan finde en vejledning på internettet, så I kan se, hvordan I bygger jeres egen drage.

Blokhus - legeplads og frokost i det grønne

Inde i skoven, ikke langt fra den lille hyggelige badeby Blokhus, ligger Blokhus Gateway. Her kan hele familien tilbringe nogle hyggelige timer eller en hel dag med at lege, spise og slappe af i naturen. Gatewayen er en stor lysning i skoven med bålpladser og grill. Der er borde og bænke og to madpakkehuse, hvis det skulle regne lidt. Der er også en pizzaovn, hvor I kan bage brød eller lave pizza. Brænde og brændekløver er ved siden af ovnen, brændet må også bruges til bålpladserne. Den store græsplæne bliver flittigt brugt til boldspil og lege, mens de voksne hygger sig og holder øje med grillmaden. Og hvis det bliver for kedeligt, så skal skovlegepladsen med klatrestativer, balancebjælker, gynger og svævebane nok holde ungerne beskæftiget i mange timer. Til de mindste børn er der en sandkasse med legeredskaber, samt en gynge. Sandkassen er placeret ved plænen, hvor der er bænke, så mor og far kan være lige i nærheden. Blokhus Gateway byder også på en Fitness-rute og Mountainbikestier.Der er affaldscontainere ved Gatewayen og der er desuden et toilethus. P-pladsen ligger på Aalborgvej mellem Hune og Blokhus.

Pris: Gratis

Blokhus - AnderæsFarverige badeænder

Omkring starten af 1900-tallet begyndte det lille fiskerleje Blokhus at få besøg udefra af de såkaldte landliggere. Disse mennesker kom til byen for at nyde den friske luft, gå ture på stranden og at hengive sig til en nymodens dille, som de lokale mente var tosserier, nemlig at bade i Vesterhavet. De rige turister og de fattige lokale fiskere havde ikke meget tilfælles, men deres børn fandt sammen og legede i Blokhus Bæk. De satte hjemmelavede både i bækken og heppede på den båd, der sejlede hurtigst.

Denne tradition holdes stadig i hævd om sommeren i skolernes sommerferie, dog er bådene byttet ud med farverige plastikænder. Anderæs er en populær aktivitet blandt børnefamilier, og der er mange tilskuer, når børnene sætter deres badeænder ud i bækken ved Fiskernes Hus og ræset starter. Tæt ved udmundingen til Vesterhavet ligger målstregen, og der er stor jubel, når vinderander kommer i mål. De hurtigste ænder vinder en præmie. I kan tilmelde jer Anderæset ved Fiskernes Hus (det ligger ved nedkørslen til stranden ved siden af Strandkiosken). I kan tilmelde jer senest en time før start, hvilket som regel er kl. 14.00. Når I tilmelder jer, kan I vælge den and, I vil have med i ræset. I betaler et lille beløb per and, og I må gerne tage anden med hjem, når Anderæset er slut.

Blokhus – Den heldige kartoffelDen heldige kartoffel er en skattejagt for børn

Der er masser aktiviteter for hele familien i Blokhus i efterårsferien i uge 42. Hver dag er der nye, sjove aktiviteter på programmet, bl.a. workshops for børn på torvet i byen, men også ture i skoven med naturvejleder. En aktivitet, der virkelig får børn i alle aldre ud i den friske luft, er Den heldige kartoffel-jagt. Hundrede nummererede kartofler er gemt langs hovedgaden i Hune, ved Blokhus Gateway og i Blokhus ved torvet og i klitterne ved Sømærket. Hele ugen kan børn og voksne gå på jagt efter de heldige kartofler, og hvis I afleverer kartoflerne på turistkontoret i Blokhus, får I flotte præmie.

Pris: Gratis

Blokhus – Lav jeres egen stearinlys

Hos Blokhus Lys og Brugskunst i Hune kan I dyppe jeres egne lys. Det er især en god idé, hvis der er gråvejr eller det blæser for meget til at være på stranden. Det er en hyggelig aktivitet at dyppe sine egne lys, der dog kræver tid og lidt tålmodighed. Derfor henvender aktiviteten sig nok mest til de lidt større børn og deres forældre. I kan slippe kreativiteten løs og få nogle flotte, personlige lys med hjem. Personalet står klar med råd og vejledning, hvis I får brug for det. I kan tage picnickurven med og nyde den på den overdækkede terrasse. Der er også en sjov legeplads i forbindelsen med terrassen, så I kan have det sjovt, mens I venter på at lysene tørrer. I betaler for vægerne til lysene og når I er færdige med at lave jeres lys, bliver de vejet og I betaler per gram. I kan finde de aktuelle priser på dyp-selv lys hos Blokhus Lys på deres hjemmeside.

Løkken - Se bolsjer blive tilBolsjekogerne bearbejder bolsjemassen på Bolcheriet i Løkken

På den hyggelige gågade i Løkken ligger Bolcheriet, der både er bolsjekogeri og butik. Her bliver alle bolsjer lavet i hånden på gammeldags facon. I kan stå på første række med udsigt til bolsjekogernes værksted og opleve, hvordan bolsjerne bliver lavet lige foran øjnene af jer. Bolsjemassen bliver kogt over åben ild, og det er et imponerende syn, når den store, varme bolsjemasse, bliver hældt op på bordet og derefter bliver trukket på krog og bearbejdet til massen har den rette tykkelse. Sammen med resten af publikum kan I følge hele processen og stille spørgsmål undervejs og til sidst er der smagsprøver. På udvalgte dage kan børn, for et mindre beløb, prøve at lave deres egen slikkepind. Spørg i butikken efter datoerne. I butikken er I omgivet af karameller, chokolade og farvestrålende bolsjer, og ofte kan man opleve bolsjefruen Madam Touray bryde ud i sang.

Pris: Gratis – medmindre I falder for fristelsen og køber bolsjer med hjem

Løkken - Børglum KlosterBørglum Kloster ved Løkken

Børglum Kloster er et oplagt udflugtsmål i ferien, hvis hele familien har lyst til at gå på opdagelse sammen. Klosteret har en lang historie bag sig, der kan dateres helt tilbage til 800-tallet. Stedet har igennem tiden været både kongsgård, bispesæde, kloster og herregård. Her har udspillet sig dramatiske, hårrejsende begivenheder, og det siges også at det spøger i det gamle kloster. I kan sammen opleve mange forskellige permanente udstillinger og hvert år er der skiftende udstillinger, så der er noget for alle i familien. Hvis vejret er godt, kan I gå en tur i urtehaven, der blev grundlagt i 1200-tallet af munkene på stedet og hvor ca. 60 forskellige lægeurter vokser. Der er hvert år arrangementer for børn og i december er der desuden et julemarked. I caféen serveres der lækre frokostanretninger. Det er gratis for børn op til 6 år at komme ind på Børglum Kloster. De aktuelle priser for resten af familien finder I på http://www.boerglumkloster.dk/

Løkken - Family Farm Fun ParkDreng og kanin

Lidt nord for Løkken, mellem Vittrup og Nr. Lyngby, ligger et besøgslandbrug med klappevenlige dyr, legeland og masser af aktiviteter for hele familien. Her møder I en venlig, serviceminded og familiær stemning, hvor I selv skal deltage aktiv i de sjove løjer Når entreen er betalt (gratis for børn under 2 år), får I en pose med foder, som I kan fodre dyrene med, og der er the og kaffe ad libitum hele dagen. Der er masser af borde og bænke i parken, hvor I kan spise jeres medbragte mad. Vil I grille, koster optændingen af grill et ekstra gebyr.

I kan klappe og nusse med de søde dyr og deres unger, der er bl.a. geder, marsvin, kaniner og ponyer. I kan også se det sjove chihuahua hundesjov og kaninhopkonkurrence. I parken kan I spille fodboldgolf og tumle på hoppepuder, hoppeborg, gynger, karruseller, halmlegeplads og tage en tur på vandcykel på den store, lavvandet sø.

Her kan alle i familien være med, og der er garanteret underholdning og leg til en hel dag på den sjove bondegård. Og det koster ikke en bondegård. Mere info på hjemmesiden

Lønstrup - Rubjerg KnudeRubjerg Knude syd mellem Løkken og Lønstrup

Udflugten til Rubjerg Knude byder på smuk natur, masser af frisk luft og en fantastisk udsigt over Jammerbugten. Det er også her, I kan se det måske eneste tilsandede fyrtårn i verden. Da man byggede det 23 meter høje fyr med tilhørende fyrmesterbolig og eget gasværk til drift af lys og tågehorn i 1900, kunne det med sin beliggenhed 60 meter over havet tydelig ses fra havet. I mange år var der tre personer beskæftiget i fyret, nemlig en fyrmester, en fyrassistent og en fyrpasser. Igennem årene måtte man fjerne mere og mere sand, indtil man blev nødt til at opgive driften i 1968. I en årrække var der sandflugtsmuseum i de forladte bygninger, men sandflugtsmuseet blev jaget på flugt af sandet. I 1992 opgav man at kæmpe mod sandet og nu er kun en del af selve fyrtårnet tilbage. Der er lavet en trappe, så I kan komme helt op i tårnet og nyde den flotte udsigt.

Den store vandreklit er i sig selv et besøg værd. Den tårner sig op i det ellers flade landskab og er et imponerende syn. Børn og barnlige sjæle vil elske at tumle rundt i kæmpeklitterne ved Rubjerg Knude. Parkeringspladsen på Rubjergvej ligger ca. 1 km fra Rubjerg Knude, så turen er nok mest egnet til familier med større børn. Det er dog muligt at køre med klap- og barnevogn på stien til foden af klitterne.

Pris: Gratis

Hirtshals - Fun Park HirtshalsPige med dådyr

På besøgslandbruget Fun Park Hirtshals kan hele familien nyde en dejlig skovtur i selskab med masser af søde dyr, bl.a. hjorte, grise, sumpbævere, æsler, geder og vaskebjørne. Mange af dyrene kan I komme helt tæt på og klappe. På den store legeplads er der gynger, hoppepuder, sandkasse, klatretræ, vippe, rutsjebane og meget mere. Der er også mooncars, skydebane, minigolf, ponyridning og svævebane. I Indianerlejren kan I bage snobrød og lave popcorn over bål, kaste med lasso, skyde med bue og få en flot ansigtsmaling. I kan enten spise i den lille café, hvor I bl.a. kan købe is, kaffe, og toast. I kan også tage jeres egn picnickurv med og nyde maden i de smukke omgivelser eller leje en grill.

Der er sjov og masser af oplevelser for hele familien og mange aktiviteter, I kan lave sammen. I kan nemt bruge en hel dag i Fun Park Hirtshals. Mere info og aktuelle priser og åbningstider på Fun Park Hirtshals hjemmeside.

Hirtshals - Bunkermuseet 10. batteriBunkeranlægget ved Hirtshals fyrtårn

Oplev en vigtig del af den moderne danmarkshistorie midt i den smukke, barske natur ved Vesterhavet og Hirtshals Fyr. Det store, fritlagte bunkeranlæg er en del af Atlantvolden, Hitlers forsvarslinje, der strækker sig fra Spanien til Norge. Det 10. batteri er næsten helt udgravet og består af 69 bunkere, der er forbundet med 3,5 km løbegrave. Der er mange kanon-, morter- og maskingeværstillinger.

I få mere at vide om dagligdagen i bunkeren og hvordan soldaterne levede deres liv i bunkeranlægget. I kan besøge store bunkeranlæg ved Hirtshals på egen hånd og gå på opdagelse i løbegravene mellem de udgravede bunker. Bunkeranlægget ligger midt I klitterne og er tilgængeligt hele år og hele døgnet. Hvis I vil se udstillingsbunkeren og på en guidede tur, kan I se priser og åbningstider på Vendsyssel Historiske Museums hjemmeside.

Sommerhuset - jeres hjem i ferienFar og børn spiller brætspil og tegner i sommerhus

Tag en pause fra tv og internet og nyd samværet med familien over et brætspil på terrassen eller i sofaen. I sommerhuset er der plads til at børnene kan lege, tegne og være kreative, enten sammen med resten af familien eller på deres værelser, hvis de voksne gerne vil have lidt fred. Der er ofte naturgrund rundt om sommerhusene ved vestkysten, så hvis I vil spille fx fodbold, tennis eller kroket, kan I gøre det på stranden, hvor der er masser plads. I kan også leje et sommerhus med gynge og sandkasse, så er legepladsen lige udenfor døren, og I kan nemt holde øje med ungerne, når de leger.

Sommerhuset fungerer som jeres hjem i ferien, og her kan intet forstyrre jeres familieliv. I kan hygge jer sammen i sofaen til en god film, lave mad eller lege sammen med børnene. I kan tilbringe de lune sommeraftner på terrassen, og holder I ferie i vinterhalvåret, er der ikke noget bedre end ild i brændeovnen og en kop kakao. Når børnene er lagt i seng kan mor og far kan have tid sammen i fred og ro. Et sommerhus giver jer plads til at være både en familie og et par.

 • SPAR DKK 344,-

  • Destination:

   Løkken

  • Pris:

   DKK 2332,-

  • Reg.nr.:

   11-4250

  • Personer:

   6

  • Internet:

   Ja

  • Toiletter:

   1

  • Hus:

   74 m2

  • Soverum:

   2

  • Destination:

   Løkken

  • Pris:

   DKK 2416,-

  • Reg.nr.:

   11-4178

  • Personer:

   6

  • Internet:

   Ja

  • Toiletter:

   2

  • Hus:

   130 m2

  • Soverum:

   3

 • SPAR DKK 364,-

  • Destination:

   Saltum

  • Pris:

   DKK 2442,-

  • Reg.nr.:

   13-0428

  • Personer:

   6

  • Internet:

   Ja

  • Toiletter:

   2

  • Hus:

   104 m2

  • Soverum:

   3

  • Destination:

   Blokhus

  • Pris:

   DKK 2444,-

  • Reg.nr.:

   14-0658

  • Personer:

   5

  • Internet:

   Ja

  • Toiletter:

   1

  • Hus:

   71 m2

  • Soverum:

   3