+45 96 67 09 00

Vandplaskeri og sjov for vandhunde i alle aldre ved Vesterhavet

Vandehunde og badenymfer vil elske de mange muligheder der er for at boltre sig i vand ved Vesterhavet på den nordjyske vestkyst. Her er skønne badestrande, badelande med mange timers underholdning for hele familien og mulighed for at sejle med kano på åer eller tage med en kutter ud på Nordsøen og fiske.

Vesterhavets gratis glæder

Tre glade børn leger på stranden

Uanset om I holder af at starte dagen med en frisk morgendukkert eller I foretrækker at hoppe i bølgerne på et senere tidspunkt af dagen, så er mødet med Vesterhavet altid en forfriskende og oplivende oplevelse – og så er det helt gratis.

Når I lejer sommerhus på Nordjyllands vestkyst, kan I rigtig nyde havet og stranden, for her finder I over 100 km bred sandstrand fra den sydligste del af Jammerbugten og op til Tannis Bugt nord for Hirtshals. Kysten varierer fra strande med mange sten, til fine sandstrande og stejle skrænter. På den ca. 15 kilometer lange strækning mellem Rødhus og Løkken kan I køre med bil eller cykel på stranden.

Familier med børn vil kunne nyde mange timer sammen på stranden, hvor Vesterhavet sørger for en stor del af underholdningen. Børn skal naturligvis være under opsyn, når de bader i Vesterhavet, hvor bølgerne kan være store og strømmen kraftig. For små børn og lidt større børn er det altid et hit at soppe og plaske i vandkanten, lave sandslotte og figurer i sandet.

Ved Blokhus strand kan I hele året rundt tage en morgendukkert sammen med klubben Søstjernerne, der mødes hver morgen nedenfor sømærket kl. 8.00. Det er også i Blokhus, der afholdes ’Store badedag’ hvert år i juli, hvor der i løbet af dagen er forskellige aktiviteter for hele familien med udgangspunkt i Vesterhavet, stranden og byen.

Surfing på den nordjyske vestkyst

Familie tager surferkursus på stranden i Løkken

Har I lyst til at prøve kræfter med Vesterhavets bølger på et surfbræt, så er der mange muligheder på den nordjyske vestkyst. Forholdene er ofte gode til kitesurfing og Stand Up Paddle, og windsurfere kan helt sikkert få vind i sejlene, når de erobrer bølgerne.

Vi I leje udstyr eller lære at surfe, kan I deltage i surferkurser hos North Shore Surf i Løkken, der både indeholder en surfskole, en surfcafé og en surfshop. Her kan I leje surferbrætter, våddragter og andet udstyr, samt lære bl.a bølgesurf og standup paddle board. North Shore Surf arrangerer forskellige aktiviteter i og omkring havet hele sommeren igennem, bl.a. yoga på standen, strandsauna og sjov for børn, hvor de kan fiske eller plaske på bodyboards. I den lille butik og café på stranden finder I et flot udvalg af cool t-shirts, og I kan desuden købe is og kaffe.

Vandland – sjov og afslapning for hele familien

Små vandhunde elsker Aquaparken i Fårup SommerlandAquapark, Fårup Sommerland

Ikke langt fra badebyen Blokhus og Vesterhavets blå bølger ligger Fårup Sommerland. Skal I besøge sommerlandet langt inde i skoven, så er det en god idé at huske badetøjet, for den udendørs Aquapark i Fårup Sommerland et stort hit hos legebørn i alle aldre. En dag i Fårup Sommerland er altid en stor oplevelse for hele familien, og hvis vejret er godt, kan I sagtens bruge det meste af en dag i Aquaparken. Det store område rummer bl.a. en 35 meter lang vandrutsjebane og en vandrutsjebane med to loops og frit fald. I bølgebassinet er der med garanti altid store lune bølger, som I kan kaste jer ud i. Mindre og helt små børn kan hygge sig i børnevandland, hvor de kan lege i lavt vand i lune bassiner, plaske i vandfaldet og tage en tur i sjove vandrutsjebaner.

Tropisk badeland, Feriecenter Nordsøen Blokhus

Holder I ferie i Blokhus, så kan I bade, svømme og nyde wellness, selv om regnen siler ned udenfor. På Feriecenter Nordsøen kan I nemlig slappe af i det subtropiske badeland hele året rundt. I behøver ikke at være gæster på hotellet for at tage del i de mange aktiviteter for hele familien og gøre brug af de mange faciliteter. Det store bassin er fra 90 - 140 cm dybt og 30 grader varmt. Her er vandrutsjebane og modstrømskanal, samt et børnebassin til de mindre børn. Der er også spabad og en hel wellness-afdeling til de voksne gæster, der ønsker at koble af. I Relaxområdet er der flere bassiner med forskellige typer af vandmassage, spabad, tyrkisk bad og fællessauna.

Vandland, Skallerup Seaside Resort

Vandlandet ved Skallerup Klit giver jer mulighed for at have mange timers sjov og underholdning, hvis vejret ikke egner sig til en svømmetur i Vesterhavet. Holder I ferie i sommerhus i nærheden af Skallerup Klit, så er det oplagt med et besøg i det flotte badeland, hvor I kan svømme i en modstrømskanal, nyde boblezonerne og vandmassagedyserne. Børn og barnlige sjæle vil elske den 83 meter lange vandrutsjebane, grotterne og vandkanonerne. Der er også soppebassin og en lille glidebane for de mindre børn. Hvis I mere er til banesvømning eller vandvolley, så er der også en svømmehal til jer, hvor I også har mulighed for at slappe af med et spa- eller dampbad.

Tropisk badeland, The Reef Hotel og Resort Frederikshavn

Det tropiske badeland på Nordjyllands østkyst er bestemt en køretur værd, når I bor i sommerhus på den nordjyske vestkyst. Her bliver svømmeturen en caribisk totaloplevelse mellem palmer, klipper og calypsorytmer.

De voksne kan sidde i den 30 grader varme pool med udsigt over den caribiske lagune og nyde en kølig drink fra baren, slappe af i spaen eller svømme gennem en underjordisk kanal til det varme bassin udenfor.

I det store bølgebassin kan de mindre børn lege i vandkanten og større børn kan dykke efter guldmønter i det dybe bassin Treasure Cove.

Vær opmærksom på, at hvis der er mange badegæster på the Reef, så kan det ske, at der ikke bliver lukket flere gæster ind. Det er derfor en god idé at ringe i forvejen, så I er sikre på, at I ikke kører forgæves til The Reef.

Sommerhus med pool og spa

Er I vilde med en tur i vandet og er den daglige svømmetur en vigtig del af ferien, så er det en god idé at leje et sommerhus med swimmingpool. En af fordelene ved at råde over sin helt egen pool i ferien, er bl.a. at I ikke er afhængige af åbnings- og lukketider, som I er det i et offentligt badeland. I bestemmer selv, hvornår I vil en tur i poolen og børnene kan tumle så meget rundt med badebolde og store badedyr, som de vil, uden at de generer andre. Det giver mere frihed at have sin egen pool i ferien og vejret bliver heller ikke så afgørende mere – hvis regnen siler ned udenfor eller sommeren er kold, så er det skønt at kunne tage en dukkert i poolens lune vand.

I vinterhalvåret, når kulden bider i kinderne og frosten ligger over landskabet, er det også skønt med en ferie ved Nordjyllands vestkyst. Her kan I gå ture på stranden og opleve, når blæsten rigtig rusker op i Vesterhavets bølger. Hjemme i sommerhuset kan I tænde op i brændeovnen og nyde jeres helt egen private wellness-ferie med afslappende bobler i spaen eller en svømmetur i poolen varme vand. Efter svømmeturen i poolen, er det skøn at sidde i udendørsspaen med et glas vin og nyde udsigten over landskabet eller læne sig tilbage og betragte stjernerne.

Et sommerhus med pool er perfekt til børnefamilier. Der er mange timers underholdning og god motion for børnene i en pool. De vil elske en ferie, hvor de kan svømme, plaske og lege i poolen. I mange sommerhuse med pool er der et vinduesparti mellem stuen og poolafdelingen, så forældrene holde øje med børnene i poolen, mens de selv hygger sig med et glas vin eller madlavning.

Sejltur med kutter på Vesterhavet

Børn ombord på en fiskekutter

Tag med fiskekutter ud på Vesterhavet og oplev den nordjyske vestkyst fra søsiden. På havnen i Hirtshals har I mulighed for at booke en sejltur, disse henvender sig hovedsageligt til lystfiskere, men det er også muligt at komme med uden at skulle svinge fiskestangen. Både erfarne lystfiskere og nybegyndere kan have glæde af at komme med, og også familier med børn kan have stor glæde af at tage på en hyggelig fisketur med båd. I kan købe gyldigt fisketegn ombord.

Sejlturene varer typisk 4-6 timer, men det er også muligt at komme på en 12 timers fisketur til Det Gule Rev, hvor der er store forekomster af fisk. Visse skibe sejler endda i over tyve timer, men så kan man også overnatte på skibet og morgenmaden er med i prisen. Der er mange der tilbyder sejlture med havfiskeri, så I har mulighed for at finde lige netop den lystfisketur, der passer til jer – uanset om I drømmer om den store fangst eller I bare vil have en hyggelig oplevelse sammen med familien på havet.

Er I interesseret i at komme på en sejltur fra Hirtshals, kan I finde de forskellige arrangører af sejlturene på internettet. Her kan I læse om sejlturene og på nogle hjemmesider, kan I booke online. I rådes til at ringe aftenen før jeres sejltur, for at tjekke om den bliver gennemført. I skal desuden møde op i god tid inden afsejling, da I skal registreres på passagerlisten.

Kanoture på nordjyske åer

Tager I en tur med kano på en af de nordjyske åer, så har I mulighed for at få en stor oplevelse i ferien. På kanoturen kan I nyde den flotte, afvekslende natur, hvor I kan opleve dyrelivet langs åerne, og hvis I er rigtige heldige, kan I se isfugle eller oddere.

Kanoture er både for nybegyndere og erfarne kanosejlere, og uanset om I vil fiske eller bare nyde roen og naturen, så er det en hyggelig måde at tilbringe tid sammen. Hvis I ikke selv har redningsveste, så kan I leje dem, og nogle steder er de endda inkluderet i lejeprisen for kanoen. Det er vigtigt at have praktisk tøj og fodtøj på, når I sejler med kano, så tjek vejrudsigten inden I tager afsted og klæd jer på efter den. Det er en god idé, især for nybegyndere, at hav ekstra skiftetøj med i en lukket plasticpose.

Når I holder ferie på den nordjyske vestkyst, har I to muligheder for at sejle med kano: Ryå og Uggerby Å.

Ryå

Par sejler med kano

Ryå er det længste vandløb i Vendsyssel og visse steder er åen op til 10-15 meter bred og 3 meter dyb. Den udspringer i nærheden af Hellum på den Jyske Ås og munder ud i Limfjorden ikke langt fra Gjøl. Der er et rigt dyreliv langs åen, og kun få vandløb i Danmark rummer så mange fiskearter som Ryå, hvilket gør den attraktiv for lystfiskere. Det er arter som bækørred, ål, laks, havørred, gedde, skalle, lampret, brasen og aborre, man kan opleve at få på krogen.

Birkelse, som er velegnet til både pauser og overnatninger. Ryå Opdagelsescenter egner sig rigtig godt til alle typer af kanosejlere, og også familier med børn har mulighed for at hygge sig. På pladsen er der opført otte shelters, motionsredskaber, sandkasse til mindre børn, en plæne med bålplads og der er stillet en grill til rådighed til gæsterne. Der er desuden også opbevaringsplads til kanoer, robåde og kajakker.

I kan læse mere om leje af kanoer på Ryå på FDF-spejdernes hjemmeside.

Uggerby Å

Uggerby Å er en anden mulighed for jer, der vil sejle igennem smuk natur med kano. Uggerby Å udspringer ved Sterup, der ligger syd for Hjørring. Åen den bugter sig i en bue ind i landet og ender i Tannisbugt lidt vest for Tversted. Området ved Uggerby Ås udmunding i Vesterhavet og Uggerby Plantage er udlagt til EU-habitatområde, og her er en rig natur, hvor I kan opleve forskellige planter og dyr, bl.a den fredede strandtudse og den primitive fiskeart Havlampret. Lystfiskere kan være heldige at få aborre, bækørred, gedde, havørred, laks, regnbueørred og skalle på krogen.

I kan vælge mellem kanoture af forskellige længder, hvor den hurtigste starter i Uggerby og varer 1,5 time. Den længste kanotur på Uggerby Å starter i Ilbro og varer 10, 5 timer. Der anbefales at tage turen over to dage og have sit eget telt med til overnatning. Der er gode overnatningspladser langs Uggerby Å, og på nogle af dem er der shelters eller grill og legeplads til børnene.

I kan læse mere om kanoture på Uggerby Å og leje af kano på Uggerby Kanofarts hjemmeside.

 • SPAR DKK 231,-

  • Destination:

   Nr. Lyngby

  • Pris:

   DKK 1687,-

  • Reg.nr.:

   11-3029

  • Personer:

   5

  • Internet:

   Ja

  • Toiletter:

   1

  • Hus:

   63 m2

  • Soverum:

   1

 • SPAR DKK 231,-

  • Destination:

   Nr. Lyngby

  • Pris:

   DKK 1690,-

  • Reg.nr.:

   11-3012

  • Personer:

   4

  • Internet:

   Ja

  • Toiletter:

   1

  • Hus:

   45 m2

  • Soverum:

   1

 • SPAR DKK 250,-

  • Destination:

   Nr. Lyngby

  • Pris:

   DKK 1797,-

  • Reg.nr.:

   11-3049

  • Personer:

   4

  • Internet:

   Ja

  • Toiletter:

   1

  • Hus:

   63 m2

  • Soverum:

   1

 • SPAR DKK 477,-

  • Destination:

   Løkken

  • Pris:

   DKK 2288,-

  • Reg.nr.:

   11-4395

  • Personer:

   5

  • Internet:

   Ja

  • Toiletter:

   1

  • Hus:

   56 m2

  • Soverum:

   1